Досвід літератури. Автосенси

У суботу, 27 квітня 2013 р., о 18:00 у «Literatur Cafe» (Чернівці, Центральна площа, 10, 2-й поверх) відбудеться лекція-бесіда «Досвід літератури» і презентація прозової збірки «Автосенси» письменниці, філософа та перекладачки Ксенії Дмитренко (Київ). Модерує зустріч: Христя Венгринюк, письменниця, літературознавець.

«… Перенасиченість інформацією, опосередкованість Інтернетом, відсутність справжнього спілкування, ринкова кон’юнктура, бульбашка літературних конкурсів, зростальна розважальність літіндустрії… Чим більше ми знесилюємося, тим більше ми стаємо спраглими і нарешті хочемо зустрічі із чимось справжнім. Наше граничне запитання полягає в тому “Що таке література”? Я пропоную підійти до його розкриття через поняття “досвід літератури”, що містить два головні виміри – “бачення” та “відчуття”. Література, поруч із повсякденністю, витворює окремий світ, якому властива особлива налаштованість свідомості і здатність “ставати іншим”. Тоді критерієм розуміння літературного твору для читача, умовою його дійсного входження у світ літератури, є якомога ближче співпереживання досвіду автора, що є неповторним у кожному окремому випадку...»

Ксенія Дмитренко – українська письменниця, філософиня та лекторка. Навчалась в університеті «Києво-Могилянська Академія», працювала головним редактором архітектурного часопису «АСС». Наразі є аспіранткою Інституту філософії НАН України, займається дослідженнями в галузі соціальної філософії та феноменології. У своєму портфоліо має кілька наукових перекладів з німецької мови. Її дебютна прозова збірка «Автосенси» здобула відзнаку всеукраїнського літературного конкурсу «Смолоскип».

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте