Дегустація поетичних смаколиків

Вівторок 5 квітня видався гарячим. З одного боку, завсідники кафе познайомилися із новим модератором Вівторків – Олегом Королем. З іншого – відкрилася  не нова істина про те, що заради харизматичного гостя і традиційну схему вечора можна підкоригувати.
Тамара Севернюк просто захопила всіх присутніх у полон власного позитивного світобачення, де нема місця для дріб’язкових образ чи перекладання власного болю на інших. Тож і бесіда склалася з усіма присутніми: Тамара Артемівна вже впродовж кількох років веде авторську програму «О, що то є поезія землі…» в Муніципальній бібліотеці ім.А.Добрянського, де молоді поети можуть прочитати свої тексти і отримати влучні коментарі вже знаного майстра пера. На якихось дві години Літкафе перетворилося на маленьку поетичну майстерню, де не лише спогади та вірші Тамари Севернюк можна було почути, а й тих молодих авторів, що прийшли на вечір. Поезія, як і стосунки між людьми, потребує чистоти форми: пишіть не в обшарпаних зошитах, які, крім теплого слова, несуть й інформацію про перипетії вашого життя, – такою була одна із порад авторки.
Любов до тварин – це іще один лейтмотив вечора, адже без кішечки Найди багато чого не було б написано та пережито. Мале кошеня, що вчепилося в сумку, підкоригувало чернівецький літпроцес)
Письменники-початківці отримали нагоду «напроситися в гості» до поетеси, а всі разом чекатимемо наступної книги Тамари Севернюк: чи то давно обіцяних щоденників «без цензури», чи щирої поезії.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте