Головне


Голі-одягнуті розмовляли про «Головне»!
 
***
прокидаючись
пес кусає себе
переконуючись у  реальності
бик іде за поживою
птаха пильнує свою безпеку
все влаштовано з логікою
прокидаючись
думаю лише про тебе
 
Саме з цієї поезії Сашка Горського почався щасливий літературний вівторок 15-го лютого в «LiteraturCaf?”, яка стала для всіх якимось дивним відкриттям єдиної незаперечної істини. Помітно було як люди почувши поезію ніяковіють від того, що вона написана саме про них, але ж насправді про кожного, бо всі ми починаємося з когось іншого, а не з себе…
Сашко Горський та Станіслав Сілантьєв презентуючи проект «Головне» роздягнули ВСІХ, хто прийшов їх почути. Бо ми ж не наважуємося зізнатися, що день починається насправді не з нас самих, а думками з кимось іншим, що всі люди обов’язково або були, або є закоханими і що так само ми всі займаємося коханням, коли інші люди в цей самий час можуть поспішати на роботу, готувати їсти, спати, радіти, помирати… Просто такий закон Головного! Молоді талановиті письменник Сашко Горський та художник Станіслав Сілантьєв поєднали свої відчуття, рефлексії і правду у спільному творінні, який складається з дванадцяти листівок — картин Станіслава, а на звороті поезія Сашка. Картини і поезія шукали одне одного зливаючись у спільний діалог про Головне. Поезія Сашка є надпостмодерною і насправді краще прочитується з картинами створеними в дусі виродженого примітивізму, які можна інтерпретувати до безкінечності. Воно відверто, дико і вражаюче! 
Не можу не зауважити, що якась шалена пристрасть лине з їхніх робіт і Головне стає ще головнішим ніж раніше… Можливо це і було основною метою творців, не знаю, але те, що воно продукує приємне бажання вже втішає і стає новою надією для підвищення демографії не лише в Україні, а й у всіх англомовних, сербомовних, швейцаромовних та німецькомовних країнах, бо листівки перекладені ще на чотири мови для більшого  розповсюдження сатисфакції!
Прошу вибачення, що не дала постійній ведучій літературних вівторків написати прес-реліз, а сама наважилася на це, просто ж навмисно приїхала з-за кордону на таку подію і вже дуже хотілося про ЦЕ поговорити! J
З теплом,
Христя Венгринюк.    
______________________________
Інтернет-спонсор — мережа компанії «LANgate».
«Literatur Cafe» – затишне місце в Чернівцях, де кожного дня, окрім неділі, з 12:00 по 22:00 завжди можна випити доброї кави або посмакувати смачними тістечками. А щовівторка о 18:00 тут відбуваються різноманітні літературні імпрези.

2 коментарі

Святослав Вишинський
Власну діяльність, покликану на впровадження новітнього бачення християнства і революції, письменники Дмитрий Мережковский і Зинаида Гиппиус називали «Главным». Проте в чому суть «Головного» Сашка Горського та Станіслава Сілантьєва залишається безкінечно і «надпостмодерно» незрозуміло.
Сашко Горський
суть головного в любові!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте