"Чорний острів" Ярослава Лижника

Найбільша проблема більшості людей на Землі – невміння цінувати. Тут є кілька варіантів: або не цінувати вочевидь хороших речей, або цінувати не те, що було б варто, або ж цінувати втрачене. Зазвичай ми говоримо про збереження цінностей і бальзамацію речей, подій чи людей, що відходять або вже відійшли. Рідко може бути належно оціненим те, що поряд. Зазвичай відстань визначає цінність. Не даремно ж кажуть: «Чим далі – тим рідніше».


Буковина – це направду дуже цікавий край. В тому числі і літературно. Я б сказав, що літературно він навіть якийсь особливий. Тут жили багато письменників зі світовими іменами, от лише буковинці про них мало знають, або ж не знають взагалі. Якщо ж ми знаємо, то переймаємося їхньою винятковою цінністю і вмінням долати час. Нині ж живучих ніби не існує.


21-го грудня 2010 рокусталося багато подій, серед яких зустріч з буковинським письменником і журналістом Ярославом ЛИЖНИКОМ в LiteraturCaf?”Культурно-мистецького центру «Українська Книга» та презентація ювілейної двадцять п’ятої книги Тамари СЕВЕРНЮК «Крізь дим осеневих згорань» у Чернівецькій обласній філармонії.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте