Завершальна книга десятиліття поетів

 Хто такі поети-двотисячники? Чим вони відрізняються від усіх решти? В «Literatur Caf?» ми спробували підбити певний підсумок бодай для себе, аналізуючи десятилітній пласт української літератури. Тут нам допоміг живий представник цього покоління письменників – Павло КОРОБЧУК(http://koroboro.livejournal.com/), який приїхав до Чернівців з презентацією своєї нової книжки.
 
Не знаю, чи погодяться зі мною літературознавці й чи взагалі це “по-літературознавчому”виражатися так, але бути поетом в Україні стало круто. Принаймні у 2000-х. Чи збережеться така тенденція надалі – неясно. На жаль. Але, ніби на підтвердження попередньої тези, наприкінці першого десятиліття 2000-х, Павло КОРОБЧУК пропонує читачам книжку під назвою «КАЙФОЛОГІЯ».




 
Ті, хто знають Коробчука, як одного з найвідоміших слемерів України, журналіста, акціоніста чи барабанщика двох музичних гуртів, на вечорі в “LiteraturCaf?” були вражені його інакшістю в книжно-друкованій поезії. Назва всієї поетичної збірки звучить, як наука про насолоду. Проте всередині натрапляємо на поезію соціальну, інтимну, я б сказав, навіть романтичну, або – молоду. Насолоду звідти можна отримати не лише від усіх вищеперерахованих речей, але й від трохи іронічного інтелекту, який осмислює світ наживо, від нетиповості рим і форм вірша, що приходить в Європу зі Сходу, що робить книгу практично унікальною.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте